MAGYAR ENGLISH DEUTSCH Látássérült nézet Normál nézet
ZÖLD KÖR - A Föld Barátai Magyarország tagja
01 02 03 04 05 06

Egyesületünk a közösségi felzárkóztatás témakörébe a Társadalmi Megújulás Operatív Program ’Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért’ pályázati programja által kapcsolódott be, melynek keretében 2011-ben indult útjára a ’Bodrog-menti felzárkóztató program’. Ezt a szociális vidékfejlesztéssel foglalkozó kezdeményezést a Zöld Kör és a debreceni székhelyű Életfa Segítő Szolgálat Egyesület konzorciuma koordinálja. A program célterület – mint annak elnevezése is mutatja – a Bodrog folyó mentén, két kistérséget érintve valósul meg Vajdácska, Kenézlő, Bodrogolaszi, Sárazsadány, Vámosújfalu, Olaszliszka és Szegi térségében.

A közösségi felzárkóztatás alapvető célja az egymásba fonódó területi és társadalmi hátrányok következményeinek, a szegénység mélyülésének, újratermelődésének és területi terjedésének mérséklése, továbbá a mélyszegénységben élők integrációjának előmozdítása azzal az eszközrendszerrel, amelyet a szociális és közösségi munka, a lakosság aktív részvételén alapuló tervezés együtt nyújthat.

Részcélokként jelenik meg a szegénység mélyülésének és generációs áthagyományozásának mérséklése, a leszakadás mértékének és hatásainak csökkentése, továbbá az etnikai és szociális szegregáció fékezése, a mélyszegénységben élő családok helyzetének javítása, integrációjuk elősegítése, a tartós mélyszegénység (mikro)- társadalmi hatásainak enyhítése, a településeken és az egymással szoros kapcsolatban álló településcsoportokon (mikro térségeken) belüli kohézió erősítése.

Mindezt konzorciumunk az ökológiai értelemben vett fenntarthatóság szellemével áthatva próbálja segíteni. A Programról bővebben, a kezdeményezés projekthonlapjáról tudhat meg: www.bodrogmenti.hu

RSS Üzenj nekünk
2012 © ZÖLD KÖR – a Föld Barátai Magyarország tagja 
Design: Vilmányi Judit